Vertaistukiryhmät

Yleistä ryhmistämme

  • Vertaistukiryhmät ovat avoimia, maksuttomia, eivätkä edellytä ennakkoon ilmoittautumista.
  • Ryhmään voi osallistua, vaikkei asuisi saman kaupungin tai kunnan alueella. Kaikki lähiseuduillakin asuvat ovat lämpimästi tervetulleita.
  • Ryhmien ohjaajat ovat itsekin aiemmin leskeytyneitä yhdistyksen vapaaehtoisia
  • Jos lähialueellasi ei tällä hetkellä toimi ryhmää, niin voit olla yhteydessä meihin (toimisto@nuoretlesket.fi) ja selvitellään olisiko ryhmätoiminnan aloittaminen mahdollista alueellasi.
  • Joillakin paikkakunnilla on ryhmän ajaksi järjestetty myös lastenhoito. Lastenhoito mahdollisuus on ilmoitettu kunkin ryhmän kohdalla erikseen. Tällaisissa ryhmissä lastenhoidon tarpeesta on ilmoitettava etukäteen ryhmän sähköpostiin.

 

Kenelle?

  • Ryhmiimme ovat lämpimästi tervetulleita kaikki työikäiset lesket parisuhteen muodosta, perhetilanteesta ja puolison kuolintavasta riippumatta.
  • Osallistuminen ei edellytä Suomen nuoret lesket ry:n jäsenyyttä.
  • Ryhmässä on mahdollisuus tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia ja saada tukea arjessa jaksamiseen. Ryhmässä jaetaan suruun ja leskeyteen liittyviä kokemuksia ja ajatuksia luottamuksellisesti vertaisten kanssa.
  • On yksilöllistä, minkä ajan kuluttua puolison kuolemasta vertaistukiryhmään osallistuminen on ajankohtaista. Aivan akuutissa kriisitilanteessa vertaistukiryhmä ei kuitenkaan ole se sopivin tukimuoto.

Ryhmät

Helsinki

Vantaa

Espoo

Riihimäki

Hyvinkää

Lahti

Turku

Pori

Jyväskylä

Tampere

Vaasa

Korsholm (svensktalande)

Kokkola/Himanka

Imatra

Joensuu

Oulu

Rovaniemi

Kokemuksia yhdistyksen vertaistukiryhmistä

On tärkeää tavata samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Pelkkä läsnäolokin jo auttaa koska tietää että toinen ymmärtää – ei tarvitse selittää. Vaikeassa elämäntilanteessa monet ihmissuhteet katkeavat ja tätä kautta olen saanut uusia ystäviä.”

“Olen saanut purkaa sydäntäni ja olen tullut kuulluksi. On ollut paikka mihin mennä pois kotoa hetkeksi ja saanut kuulla vertaisten tarinoita. Saanut voimaa jaksaa eteenpäin ja uskoa siihen että elämä kantaa.”

“Nuorten leskien toiminnalla ja sitä kautta tapaamillani ihmisillä on ollut VALTAVA merkitys itselleni. Olen ymmärtänyt leskeytymistäni ja leskeyttäni huomattavasti paremmin, ja olen saanut välineitä sen käsittelyyn sekä elämäni jatkamiseen.”

“Vertaistukiryhmästä on ollut apua erilaisissa elämäntilanteissa. Välillä on ollut tarve käydä ryhmässä ja välillä on ollut taukoa. Ryhmän avoimuus ja luottamuksellisuus ovat tärkeitä.”

“Ryhmä auttoi selviämisessä ja sai ajatukset kääntymään tulevaisuuteen ja näkemään jopa toivoa ja valoa loppuelämän alkutaipaleella.”

“Yhdistyksen vertaistoiminnan rooli oli minulle todella tärkeä heti leskeytymisen jälkeisinä vuosina. Ainoa paikka, jossa sai ja pystyi puhumaan asioista rehellisesti. Minua kuunneltiin, ilman reippauttavia kommentteja tai puheenaiheen vaihtoa, niin kuin muissa kohtaamisissa monesti kävi.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *