Vertaistukiryhmät

Suomen nuoret lesket ry:llä on vertaistukiryhmätoimintaa useilla paikkakunnilla. Vertaistukiryhmien toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, vertaistukeen ja luottamuksellisuuteen. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki työikäiset lesket parisuhteen muodosta, perhetilanteesta ja puolison kuolintavasta riippumatta.

Vertaistukiryhmät ovat ns. avoimia ryhmiä. Avoimeen ryhmään voit tulla mukaan silloin kun itse haluat ja käydä ryhmässä niin pitkään kuin itsestä tuntuu sopivalta. Vaikka ryhmät ovat avoimia ryhmiä, osallistujat sitoutuvat ryhmän sääntöihin mm. luottamuksellisuuteen. Ryhmien ohjaajat ovat itsekin aiemmin leskeytyneitä.

Ryhmissä leskillä on mahdollisuus tavata muita saman kokeneita ja jakaa leskeyteen ja suruun liittyviä kokemuksia ja ajatuksia . Osa ryhmistä järjestää myös virkistystoimintaa.  On yksilöllistä, minkä ajan kuluttua puolison kuolemasta vertaistukiryhmään osallistuminen on ajankohtaista. Vielä akuutissa kriisitilanteessa, vertaistukiryhmä ei kuitenkaan ole sopiva tukimuoto. Ryhmässä kannattaa käydä useamman kerran saadakseen kokemuksen, onko ryhmä itselle sopiva tukimuoto.

Ryhmät kokoontuvat noin kerran kuussa. Joillakin paikkakunnilla on vertaisryhmätoimintaa myös lapsille. Suomen nuoret lesket ry tukee ryhmien toimintaa järjestämällä koulutusta ja tukea ryhmänohjaajille. Yhdistys myös auttaa uusien ryhmien käynnistämisessä niille paikkakunnille, joissa toimintaa ei vielä ole.

Vertaistukiryhmiä toimii tällä hetkellä alla olevilla paikkakunnilla. Linkeistä löydät tiedot kokoontumispaikoista ja ajankohdista. Jos olet kiinnostunut vertaistukiryhmätoiminnasta, eikä asuinpaikkakuntasi lähistöllä ole nuorten leskien vertaistukiryhmää, kannattaa olla yhteydessä Suomen nuoret lesket ry:hyn (toimisto@nuoretlesket.fi). Voimme selvitellä olisiko ryhmätoiminnan aloittaminen mahdollista.

 

Jyväskylä

Lahti

Helsinki, Vantaa, Espoo

Pori

Oulu

Rovaniemi

Tampere

Turku

Vaasa

Joensuu

Pohjois-Pohjanmaa

 

Vertaistukiryhmät tiedottavat tapaamisistaan ja toiminnastaan myös tapahtumakalenterissa

Lisätietoja myös: toimisto@nuoretlesket.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *